ЋИРИЛИЦА|LATINICA
slovenska mitologija
slovenska mitologija

О КЊИЗИ

Овај илустровани преглед словенске митологије откриће вам:

  • Мистерију словенског писма и митску поруку глагољице
  • Ко су словенски богови и колико их је заиста
  • Шта значе обичаји којих се и данас придржавамо
  • Древна предања о магији и заштити од ње
  • Митска бића и митска места непозната многима

Словенска митологија је идеалан спој модерног приступа митолошкој теми и научне студије, која као једини императив себи поставља чињеничну заснованост, богатство података и свеобухватност и одговорност научне истине.

Низ целовитих чланака о словенским боговима, обичајима, ритуалима и митским представама, веома опсежно обухвата све оно што представља основну митолошку супстанцу словенских народа (словенски пантеон богова), затим оно што претходи успостављању митолошке свести и поретка (језик, религија, предање…) и, најзад, оно што је савременом читаоцу али и озбиљном истраживачу много важније: обичаји и веровања која су се из митологије преселила у свакодневне друштвене или религиозне ритуале.

Словенска митологија заслужује посебну пажњу јер је у њој аутор Ненад Гајић сагледао, систематизовао и објединио досадашња сазнања о овој теми приступачним стилом и разумљивим језиком.

vinjeta

КОМЕНТАРИ

04.07.2011. 16:37
Jelena

Prelepe ilustracije, jedna od njih veoma podseca na stil Susan Seddon Boulet

02.07.2011. 19:27
Милена

Предивно! Једва чекам да је купим.

30.06.2011. 18:37
Nikola

Pretpostavljam da je knjiga fenomenalna. Mozda je treba procitati pre trilogije Aleksandra Tesica KOSINGAS, a ne posle procitane trilogija kao u mom slucaju. A zasto videcete kad procitate Kosingasa. Sto se mene tice jedva cekam da dodjem do ove knjige i procitam je.

22.06.2011. 19:47
Tanja Jovanovic

Prdruzujem se cestitkama za veoma privlacnu knjigu, odlican -SVETSKI- sajt! Jedva cekam da je se domognem i vidim da li je dobra kao i nalovna strana. Posle Zaboravljene gore i Prognana bica-Srpska mitologija ovo je najozbiljnji pomak u upoznavanju sa slovenskim nasledjem. Srecna sam i zahvalna sto je napraviste...

17.06.2011. 19:04
Stefan Barna

Sajt je odličan kao i odlomak koji sam pročitao. Jedva čekam da izađe i knjiga, koja će, verujem, biti pravo osveženje u sušnom periodu za slovensku mitologiju. Svaka vam čast! :)

17.06.2011. 17:21
Златко

Хвала Богу, те се неко коначно сетио да нашу митологију предочи овом народу који боље познаје грчку и римску митологију од сопствене! Одмах је треба поставити као обавезну домаћу лектиру, а њене делове уврстити и међу историјске уџбенике! Свака част и за књигу и за сајт! ;)

17.06.2011. 16:09
Bojan Brnjos

Zelim da prvi ostavim komentar! :-) Veliki sam obozavalac i postovalac svih mitologija, a narocito slovenske, i jedva cekam da ovu knjigu imam u svom domu!!!