ЋИРИЛИЦА|LATINICA
slovenska mitologija
slovenska mitologija

О КЊИЗИ

Овај илустровани преглед словенске митологије откриће вам:

  • Мистерију словенског писма и митску поруку глагољице
  • Ко су словенски богови и колико их је заиста
  • Шта значе обичаји којих се и данас придржавамо
  • Древна предања о магији и заштити од ње
  • Митска бића и митска места непозната многима

Словенска митологија је идеалан спој модерног приступа митолошкој теми и научне студије, која као једини императив себи поставља чињеничну заснованост, богатство података и свеобухватност и одговорност научне истине.

Низ целовитих чланака о словенским боговима, обичајима, ритуалима и митским представама, веома опсежно обухвата све оно што представља основну митолошку супстанцу словенских народа (словенски пантеон богова), затим оно што претходи успостављању митолошке свести и поретка (језик, религија, предање…) и, најзад, оно што је савременом читаоцу али и озбиљном истраживачу много важније: обичаји и веровања која су се из митологије преселила у свакодневне друштвене или религиозне ритуале.

Словенска митологија заслужује посебну пажњу јер је у њој аутор Ненад Гајић сагледао, систематизовао и објединио досадашња сазнања о овој теми приступачним стилом и разумљивим језиком.

vinjeta

КОМЕНТАРИ

17.06.2011. 16:21
Тамна (:

Једва чекам да и ову књигу ставим на митолошку полицу! Одлична идеја за сајт!

17.06.2011. 16:19
Nemanja Zivanovic

Na Laguninom FB profilu vec se komentarise. Pridruzite se: http://www.facebook.com/laguna.knjige. Jedva cekam da stigne knjiga u prodaju. Sjajno ostvarenje, prvo posle trilogije Kosingas, Aleksandra Tesica. Samo napred sa ovom tematikom! Odlomak odusevljava!

17.06.2011. 16:15
Aleksandar

Odličan sajt. Jedva čekam knjigu.

07.10.2012. 17:00
Laki

Knjiga je odlična! Čim sam je video korice prošle godine, kada je izašla, znao sam da moram da je kupim! Crteži su odlični, kako u knjizi tako i na koricama. Veoma razumljivo, i dosta informacija. Crtež na naslovnoj strani mi se toliko sviđa da bih mogao da ga gledam ceo dan!

31.08.2012. 11:31
Dusan

To je zato sto je kod Srba u Hriscanstvu ostalo mnogo slovekskih obicaja i kultova... recimo krsna slava, kao Kult predaka ... badnjak ... obicaji vezani za vuka, babaroge i tako to ... Jer nisu ni Sloveni bas onako iz cista mira rekli : E ok, ajde da se pokrstimo ... tezili su da u novoj religiji, koja im je u neku ruku nametnuta, ostave svoju tradiciju i pojedine obicaje ...

29.08.2012. 16:06
Marica Stevanović

Ovo je jedna divna, divna knjiga, razumljiva, lepa, zanimljiva. Hvala autoru i crtačima na oživljavanju naše mitologije!

05.08.2012. 14:35
Снежана Матић

Одличан преглед наше митологије какав сам дуго тражила, вреди имати у библиотеци. Иако је садржај сајта фини, јако сам се обрадовала што је у књизи све још много, много обимније!

05.08.2012. 11:18
aleksandar m

bas je lepo odradjena kniga kao i ovaj sajt

13.07.2012. 16:50
Matija Calic

Ima sve lepu pricu, ali citajuci ovo, sve me navodi na shvatanje da su sloveni izmislili hriscanstvo zato sto je ova mitologija delovala pre hriscanstva, a dosta obicaja i bica se dan danas nalaze i u celom hriscanstvu...

29.06.2012. 22:16
Zvonko

Skroz fina pričica, kupio sam knjigu sinu pa je pročitao i sam i vrlo sam zadovoljan. Pohvale autoru i svim ilustratorima!