ЋИРИЛИЦА|LATINICA
slovenska mitologija
slovenska mitologija

О КЊИЗИ

Овај илустровани преглед словенске митологије откриће вам:

  • Мистерију словенског писма и митску поруку глагољице
  • Ко су словенски богови и колико их је заиста
  • Шта значе обичаји којих се и данас придржавамо
  • Древна предања о магији и заштити од ње
  • Митска бића и митска места непозната многима

Словенска митологија је идеалан спој модерног приступа митолошкој теми и научне студије, која као једини императив себи поставља чињеничну заснованост, богатство података и свеобухватност и одговорност научне истине.

Низ целовитих чланака о словенским боговима, обичајима, ритуалима и митским представама, веома опсежно обухвата све оно што представља основну митолошку супстанцу словенских народа (словенски пантеон богова), затим оно што претходи успостављању митолошке свести и поретка (језик, религија, предање…) и, најзад, оно што је савременом читаоцу али и озбиљном истраживачу много важније: обичаји и веровања која су се из митологије преселила у свакодневне друштвене или религиозне ритуале.

Словенска митологија заслужује посебну пажњу јер је у њој аутор Ненад Гајић сагледао, систематизовао и објединио досадашња сазнања о овој теми приступачним стилом и разумљивим језиком.

vinjeta

КОМЕНТАРИ

22.07.2013. 02:54
Миленко Радоњић

Једва чекам да је прочитам сад кад је напокон дошла у моје руке. Свака част на ћирилици, у супротном је не бих ни купио.

17.06.2011. 15:34
Dedukcija

Одличан сајт. Корица књиге много добро изгледа. Једва чекам књигу. Шта ли све има унутра кад је сајт овако добар. Поздрав.

02.07.2011. 01:09
Вељко

Свима препоручујем ову књигу, а посебно љубитељима митологије! Луксузно је опремљена и богата лепим илустрацијама, фотографијама и цитатима из народних песама. Све је веома занимљиво дочарано. Листам је већ сат времена и љутим се на себе што сам од свега по мало прочитао...уместо лепо, по реду! Једва чекам да је целу преџебрам :)

01.07.2011. 13:07
Катарина

Па ово издање изгледа тако богато илустровано и дивно је што је напокон ћирилично писмо у вашим издањима. Једва чекам да је купим и да сазнам све оно што до сада нисам имала где да сазнам јер по садржају видим да је све на једном месту и ускоро на мојој полици. Све похвале ауторима и издавачу!

01.07.2011. 12:10
Maja

Odlicno! Mislim da je ovo nesto sto svako treba da ima u svojoj biblioteci ko proucava Slovensku mitologiju,veru,obicaje....Jedva cekam da izadje!

01.07.2011. 00:16
Предраг

Поред разних грчких, римских, келтских, египатских... ево и СЛОВЕНСКЕ МИТОЛОГИЈЕ. Мислим да ни сами не знате колико сте погодили у циљ. Сама десетка !!! Таман сам хтео да апелујем на то да цена буде популарна, кад оно ИЗНЕНАЂЕЊЕ... Сасвим прихватљива цена ! За сада имам само похвале !

27.06.2011. 19:14
Nemanja

Još koliko moramo da čekamo pre nego što se pojavi u prodaji?

27.06.2011. 12:59
Zlata

Izuzetno zanimljivo, volela bih da znam detaljnije o svim segmentima i nadam se da će ova knjiga zadovoljiti moju znatiželju.

26.06.2011. 14:24
Небојша

Феноменално! Једва чекам, купујем чим се појави у продаји.

25.06.2011. 18:15
Александар Бећић

Једва чекам. То је све што могу да свима вама у ЛАГУНИ кажем након што сам прегледао читав сајт... Надам се да ће ова књига наћи пут до свих читалаца.