ЋИРИЛИЦА|LATINICA
slovenska mitologija
slovenska mitologija

О КЊИЗИ

Овај илустровани преглед словенске митологије откриће вам:

  • Мистерију словенског писма и митску поруку глагољице
  • Ко су словенски богови и колико их је заиста
  • Шта значе обичаји којих се и данас придржавамо
  • Древна предања о магији и заштити од ње
  • Митска бића и митска места непозната многима

Словенска митологија је идеалан спој модерног приступа митолошкој теми и научне студије, која као једини императив себи поставља чињеничну заснованост, богатство података и свеобухватност и одговорност научне истине.

Низ целовитих чланака о словенским боговима, обичајима, ритуалима и митским представама, веома опсежно обухвата све оно што представља основну митолошку супстанцу словенских народа (словенски пантеон богова), затим оно што претходи успостављању митолошке свести и поретка (језик, религија, предање…) и, најзад, оно што је савременом читаоцу али и озбиљном истраживачу много важније: обичаји и веровања која су се из митологије преселила у свакодневне друштвене или религиозне ритуале.

Словенска митологија заслужује посебну пажњу јер је у њој аутор Ненад Гајић сагледао, систематизовао и објединио досадашња сазнања о овој теми приступачним стилом и разумљивим језиком.

vinjeta

КОМЕНТАРИ

24.06.2011. 04:15
Вељко

Најлепше хвала аутору и свим креативним људима у Лагуни који су учествовали у изради ове књиге. Прелистао сам одломак и једва чекам да се појави у продаји. Овакво дело одавно ишчекујем. Посебно ме радује, што сте почели са издавањем књига на ћирилици (било је крајње време). Само тако наставите!

23.06.2011. 23:57
Bo

Sjajno! Samo cestitke!

23.06.2011. 15:38
Ivana

Naravno, sve pohvale za sajt i knjiga je bukvalano nesto o cemu sam sanjala i cemu sam se nadala. Hvala Vam na svim divnim naslovima koje nam darujete vec dugi niz godina, hvala na svim piscima koje ste nam doveli u goste, bilo uzivo ili knjigom, hvala na svim akcijama i aktivnostima koje nam omogucavate jer sve to nama, zaljubljenicima lepe reci, olaksava i ulepsava sate, dane i godine.

23.06.2011. 09:28
peterburg

Svaka cast! Ova knjiga ce definitivno biti deo moje biblioteke! Zalosno je sto se toliko paznje posvecuje grckoj/rimskoj mitologiji, dok se slovenska uvek nalazi na margini - cak i na studijama istorije. Sve pohvale za mukotrpan rad!

23.06.2011. 11:49
Сања

Придружујем се СВИМ претходним похвалама за садржај и дизајн књиге , као и за сајт. Заиста се лепо можемо упознати са књигом и пре него што изађе, а то једва чекам. Све похвале и за Ваш укупан рад.

23.06.2011. 11:09
Knez visokih šuma

To je to!!!

23.06.2011. 08:46
Goranka

Stvarno sjajna Interent prezentacija, a knjiga deluje izuzetno primamljivo - bajkovito i poučno u isti mah. Zaslužuje medijsku pažnju i svakako da se nađe u našim kućnim bibliotekama.

23.06.2011. 08:40
violeta ocokoljić

odlična, nesvakodnevna najava na koju bih lako mogla da se naviknem i za svako drugo izdanje.

23.06.2011. 07:44
Модулатор

Све похвале за сајт,  за књигу (одломак који сам прочитао), за писмо којим је написана! Нисам веровао да ћу код једног од мојих омиљених издавача купити издање на ћирилици, нашем националном писму, али ево и то чудо ће се десити. Студирам етнологију и антропологију на Филозофском и навикао сам да читам историјске и етнолошке стручне списе, па ће ми можда сметати сам начин писања или неке чињенице из ове књиге али с обзиром да сам велики љубитељ историјских епова Стивена Пресфилда мислим да проблема не би требало да буде. Још једном, велика похвала за потпуно освежавајући и модерни приступ нашој пре-хришћанској епохи! Порука за Лагуну: наставите са издањима на ћирилици!

22.06.2011. 23:48
Mirko Prćić

Najzanimljivije štivo na koje sam imao prilike da spustim oči u poslednje vreme. ilustracije su prelepo odradjene, tekst zanimljiv i nije suvoparno poput neke enciklopedije. Uveo bih ga kao obavezno štivo djacima u osnovne škole, tako bi mnogo brže i lakše shvatili svu tu našu istoriju i mitologiju koja im je tako siroto prezentovana na časovima. sve pohvale autorima i knjige i sajta za prelepo odradjen posao, samo tako nastavite. shareowao sam ling na fejs pa možda se našem pomalo medijima zaglupljenom narodu prošire vidici. Hvala vam najviše na svemu što ste nam pružili! Svetovid vas blagoslovio!